Uitgaan

Texel staat bekend om zijn prachtige natuur en fraaie stranden maar je kunt er gelukkig ook prima uitgaan. Op dit eiland zijn 7 dorpen en in ieder dorp vind je wel leuke restaurants, gezellige bars en terrasjes. Bezoek je een restaurant? Kies dan een keer voor een lokaal gericht zoals Texels lamsvlees, asperges of heerlijke verse vis.

Op Texel worden ieder jaar veel verschillende evenementen georganiseerd. Bijvoorbeeld de grootste catamaranrace ter wereld, de Ronde om Texel. En deze zeilwedstrijd is niet alleen leuk voor zeilers. In de buurt van De Koog staat tijdens dit evenement ook een feesttent waar diverse artiesten optreden.

Den Burg

De Gravenstraat is de uitgaansstraat van Den Burg. In deze straat tref je een aantal goede restaurants en gezellige caf├ęs. Wil je naar de film? Dan moet je in Den Burg zijn want hier tref je de enige bioscoop (met 2 zalen) van het eiland.

In Den Burg vindt ieder jaar het Texel Blues festival plaats. Dit festival duurt 3 dagen en is een must voor de blues-liefhebber.

De Koog

In het plaatsje De Koog zijn de meeste uitgaansgelegenheden. Naar De Koog gaan ook de meeste jongeren. In dit bruisende dorp zijn vele goede restaurants, gezellige bars en zelfs een discotheek.

Strandpaviljoens

Wat is er nou leuker om na een lange strandwandeling wat te drinken en/of te eten in een strandpaviljoen? Het uitzicht is natuurlijk altijd prachtig en het nagenieten van je wandeling kan meteen gaan beginnen. Is het mooi weer dan kan een heerlijk ijsje of een koud biertje natuurijk ook niet ontbreken. Het kan allemaal bij een sfeervol strandpaviljoen. Het goede nieuws is dat steeds meer paviljoens op Texel het gehele jaar open zijn.

SunBeats

Op het strand bij Paal 17 vindt ieder jaar het leuke Dance Festival SunBeats plaats. Op dit festival treden top Dj's op. Dus als jij een dance-liefhebber bent dan is het zeer de moeite waard om hier naar toe te gaan. En de locatie is natuurlijk perfect! In 2018 vindt dit waanzinnige festival plaats op zaterdag 14 juli.

Klif 12 Theater

In het prachtige dorpje Den Hoorn staat het enige theater van Texel. Den Hoorn is het meest zuidelijke dorp van Texel. In dit theater is tevens een restaurant gevestigd. Heb je zin in een leuke avond met cabaret of muziek? Dan wordt dit een leuke avond van je vakantie op Texel!

Pre Sail Texel

Op 21 en 22 juni werd op Texel Pre Sail 2017 georganiseerd. In het havenstadje Oudeschild gingen 8 prachtige tallships en 25 andere schepen voor anker. Natuurlijk was er nog veel meer te doen zoals een braderie en een optreden van de bekende rapper Ali B. In 2018 zal er op Texel wederom een Pre Sail worden georganiseerd. Ben jij er dan ook weer bij?

Vakantiehuizen op Texel

Ben je op zoek naar een vakantiehuis op Texel? Bekijk dan onze website Vakantiehuizen op de Waddeneilanden.