Strand

De stranden op Texel zijn heel breed, schoon en natuurlijk prachtig. Texel heeft in totaal maar liefst 30 kilometer strand. Aan de Noordzeekant mag je bijna overal zwemmen. Alleen tussen paal 31 tot 33 is zwemmen verboden in verband met sterke stroming. In de zomermaanden zijn er bij veel strandslagen badmeesters aanwezig.

Op het strand van Texel is veel te doen. Natuurlijk kun je er relaxen, zwemmen en zonnen. Maar een lange strandwandeling is natuurlijk ook een echte aanrader. Andere activiteiten zijn bijvoorbeeld: vliegeren, kitesurfen, paardrijden, balsporten, landzeilen en wie maakt het mooiste zandkasteel?

Strand op Texel

Op Texel zijn ook zeer rustige stranden te vinden. Bijvoorbeeld ter hoogte van de Slufter en de Muy is het lekker rustig met een prachtige natuur. De bewaakte stranden zijn een stuk drukker maar op deze stranden is altijd wel een strandpaviljoen te vinden.

Alle stranden zijn goed te bereiken met de auto of fiets. Het parkeren bij de stranden is gelukkig gratis.

Honden

Op de meeste stranden van Texel zijn honden welkom. Het is alleen wel zo dat in bepaalde gebieden de honden aangelijnd moeten zijn. Bijvoorbeeld op de bewaakte stranden en het naaktstrand bij Den Hoorn en De Cocksdorp.

Watersporten

Texel is uitermate geschikt voor watersporten zoals zeilen, surfen, kanoën en vliegeren. Deze sporten mogen gedaan worden bij paal 9 tot 17, 19 tot 22, 27 tot 28 en 32 tot 33.

De nog spannende watersporten zoals blokarten, kitebuggiën, kitesurfen en vliegeren met meerdere lijnen mogen gedaan worden ten noorden van paal 28 tot 32 en tussen paal 17 en 10.

Op het strand tref je verschillende watersportscholen. Je kunt hier les krijgen maar ook materiaal huren.

Srand en duinen op Texel

Vlaggen op het strand

Wil je gaan zwemmen of baden in de Noordzee? Kijk dan eerst naar de vlag of het wel veilig is om de zee in te gaan.

Rode vlag
Verboden de zee in te gaan.

Gele vlag
Het is nu gevaarlijk om te gaan zwemmen maar ook om te baden.

Witte vlag met vraagteken (?)
Kind gevonden of verloren.

De strandposten zijn geopend vanaf de eerste week juni tot de eerste week van september van 09.00 tot 18.00 uur. De strandwachten zijn actief bij de strandslagen 19, 20, 21 (De Koog) en 28 (De Cocksdorp) en bij paal 9, 12, 15 en 17. De badmeesters zijn te herkennen door de oranje shirts met de tekst 'Strandbewaking Texel'.

Luchtbedden en zwembanden zijn verboden om mee in de zee te gaan.

Naaktstranden

Op Texel zijn er 2 naaktstranden. Namelijk bij paal 9 (De Hors) en paal 27 (Slufter). Deze stranden zijn onbewaakt.

Strandhotel Noordzee Booking.com
Waardering: 9.0

Strandhotel Noordzee TexelGa jij voor een echte strandvakantie naar Texel? Het Strandhotel Texel ligt direct aan het strand. De kamers zijn gezellig ingericht en hebben een balkon met uitzicht op het strand en de zee. Het hotel heeft ook een sauna. Dus wil jij op vakantie heerlijk op het strand liggen of lekker uit waaien? Dan is dit een aanrader!