Praktisch info

Veerboot naar Texel

De veerboot (TESO) naar Texel vertrekt ieder uur vanuit Den Helder. De boot vertrekt op het halve uur. Het is slechts 20 minuten varen naar Texel. Op sommige drukke dagen vaart de boot 2x per uur. Vanuit Texel vertrekt er ook ieder uur een boot. De boot vertrekt op het hele uur. Het tarief voor een voetganger is € 2,50 en kinderen jonger dan 4 jaar mogen gratis mee.

Als je niet met de auto naar Texel gaat dan mag je deze gratis parkeren op het parkeerterrein naast de terminal. Let op dat dit parkeerterrein bij grote drukte snel vol is. Het is ongeveer 10 minuten lopen vanaf het parkeerterrein naar de veerboot. Het is uiteraard ook mogelijk om je fiets, motor of bromfiets mee te nemen.

Met openbaar vervoer naar Texel

Wil je met het openbaar vervoer naar Texel? Pak dan vanaf het station van Den Helder de Texelhopperbus (lijn 28) naar de veerhaven. Het kaartje van deze bus is inclusief de overtocht met de veerboot naar Texel en hij rijdt door naar Den Burg en De Koog. Moet je op een andere locatie zijn? Pak dan bij de veerhaven het Texelhopperbusje. Dit busje moet je helaas wel van te voren reserveren. De OV-chipkaart is niet geldig voor de Texelhopperbus. De terugreis met de boot is gratis. Voor de buslijn 28 voor de terugreis naar de veerhaven betaal je 3 euro.

Kinderen

Texel is een toplocatie voor kinderen. Het is natuurlijk de zee, het strand en de zeehonden (Ecomare) wat zo leuk voor kinderen is. In het voorjaar en in de zomer zijn er veel lammetjes op het eiland wat voor kinderen een echte attractie is. Op Texel zijn ook veel bosspeelplaatsen. Op deze plaatsen mogen kinderen buiten de paden lopen en bijvoorbeeld hutten bouwen. Kortom de kinderen zullen zich op Texel niet snel vervelen.

Schapen Texel

Het overnachten kan met kinderen op Texel perfect. Je hebt ruime keuze uit kindvriendelijke accommodaties. Denk hierbij vooral aan de prachtig gelegen vakantieparken of de fraaie campings.

Klimaat

Het klimaat op Texel is mild en aangenaam. In de winter is het op Texel warmer dan op het vasteland en in de zomer is het er iets koeler. Het goede nieuws is ook dat het op Texel minder regent dan op het vaste land omdat de wolken simpelweg worden weggewaaid. Texel is dus het gehele jaar door een fijne vakantiebestemming. De zon schijnt er ook veel vaker dan in de rest van Nederland. In mei is er bijvoorbeeld gemiddeld 15 uur meer zon dan op het vasteland.

Tanken op Texel

In de volgende dorpen tref je een tankstation: Den Burg, De Koog, De Cocksdorp, en Oosterend. Heb je een elektrische auto? Op Texel staan verschillende oplaadpunten.

Geld

Op Texel zijn voldoende geldautomaten te vinden. Gelukkig kun je ook bijna overal met je pinpas betalen. Bij de meeste hotels en restaurants is het tevens mogelijk om met een creditkaart te betalen.

Vliegveld Texel

Op Texel ligt in de buurt van De Koog het vliegveld Texel International Airport. Het vliegveld heeft twee start- en landingsbanen en bestaat al sinds 1937. Het populaire vliegveld heeft als bijnaam het 'Vriendelijkste Vliegveld van Nederland'. Vliegveld Texel wordt vooral gebruikt voor parachutespringen en is het gehele jaar geopend.

Het is zeker leuk om met de kinderen naar het vliegveld toe te gaan. Het restaurant bij het vliegveld heeft een groot terras met goed uitzicht over het vliegveld. Breng ook zeker een bezoek aan het Luchtvaart- en Oorlogsmuseum Texel.

Gezondheid

Op Texel zijn huisartsen en apotheken gevestigd. Op Texel is geen ziekenhuis. Het dichtstbijzijnde ziekenhuis bevindt zich in Den Helder. In geval van nood wordt de helikopter ingezet of bij minder dringende problemen de boot.


Vakantiehuis Kustpark 6 Aan Zee
Waardering: 8.3

Vakantiehuis Het Landhuisje TexelHet Kustpark op Texel biedt fijne, comfortabele vakantiehuizen. Zoals deze woning; Kustpark 6. Het is een heerlijke gezinswoning dichtbij De Koog en op 3 km van het strand. Het park heeft een overdekt zwemparadijs, tennisbanen, een sauna en Turks stoombad en nog meer fijne faciliteiten. Het is hier het hele jaar door gegarandeerd fantastisch!