Den Burg

Het grootste dorp van het Waddeneiland Texel is Den Burg. Deze hoofdplaats ligt in het midden van het eiland en heeft 7000 inwoners. Je treft er onder andere een bibliotheek, een bioscoop, een kerk, een zwembad en het gemeentehuis van Texel. Natuurlijk zijn er veel leuke restaurants en andere uitgaansgelegenheden. Je vermaakt je zeker in het gezelligste dorp van Texel.

Winkelen

Den Burg is de beste plaats om te gaan winkelen. Je treft in deze plaats de meeste winkels zoals souvenirwinkels, sportzaken, boekhandels en kledingwinkels en er is tevens een vestiging van de Hema en de Albert Heijn.

Vergeet zeker niet om op maandagochtend op de Groenplaats de De Burgse markt te bezoeken. In de zomer (juli en augustus) is er iedere woensdag een zomermarkt. Ben je het winkelen even zat? Ga dan lekker relaxen op een terrasje want die zijn er in Den Burg in overvloed.

Texelse Oudheidkamer

Breng ook eens een bezoekje aan de Texelse Oudheidkamer. Dit leuke museum is gevestigd in het centrum van Den Burg. Het kleine museum is ingericht met gebruiksartikelen en meubels uit vroegere tijden. In de tuin is ook nog een leuke attractie namelijk de kleinste kruidentuin van Nederland. Kortom dit museum is zeker een bezoekje waard. Het adres is: Kogerstraat 1, Den Burg.

Zwembad Molenkoog Texel

In het voorjaar en in de zomer is het bij mooi weer zeker aanrader om te gaan zwemmen in Zwembad Molenkoog. Het mooie verwarmde openluchtzwembad ligt aan de rand van Den Burg en heeft drie baden. De kinderen zullen het peuterbadje en de lange driebaans glijbaan zeker waarderen. Het adres is: Slingerweg 40, Den Burg.

De Burght

De Burght is protestantse kerk in Den Burg. De toren is te beklimmen op maandagochtend van 10.00 - 12.30 uur.


Terug
naar dorpen.